Torsk

Gadus morhua

FERSK FISK

Det årlige skreifisket er et av naturens største eventyr her i Nord-Norge. Gjennom forsvarlig forvaltning har man bygget opp en bærekraftig bestand som har gitt svært gode fangster senere år.

Produktkategorier: Skrei, blank, fulliset

Sesong: Januar – april

Sigve Johansen

Sales Manager

sigve@nergard.no
+47 90 12 32 48

SALT FISK

Man har saltet og tørket torsk langs norskekysten siden vikingtiden. Den dag i dag er det samme grunnleggende metode vi bruker, og med utgangspunkt i råstoff av høy kvalitet får vi et sluttprodukt i toppklasse.

Produktkategorier: Saltet

Sesong: Januar – april

Otto Fredrikson

Sales Manager

otto.fredrikson@nergard.no
+47 40 60 41 29

FROSSEN H&G

Torsken er en mager fisk som gir oss proteiner, jod og omega 3-fettsyrer. Torskeproteinene har ved forskning vist store helsebringende effekter. Ved Universitetet i Bergen fant de ut at dyr som fikk torskeproteiner hadde en bedre beskyttelse mot å utvikle diabetes type2. Mye tyder på at det samme gjelder for mennesker. Torsk er også rik på jod som påvirker stoffskiftet og motvirker struma.

Produktkategorier: H&G frossen

Sesong: Hele året

Torkild Konradsen

Sales Manager

torkild@nergard.no
+47 90 60 69 63

TØRRFISK

Torsken er svært ettertraktet på grunn av den gode smaken og sitt delikate utseende. Fiskekjøttet er hvitt og saftig, og det skiver seg elegant ved koking. Den er svært godt egnet for salting og tørking. Tørrfisk sorteres i «Prime grade» og «Second grade».

Produktkategorier: Blank

Sesong: Februar – april

Otto Fredrikson

Sales Manager

otto.fredrikson@nergard.no
+47 40 60 41 29

ANNET

Nergård sender torskeleveren til tranproduksjon. Her utvinnes de fineste oljer. Fulle av fettsyrer og vitamin A og D. Sverige deler vår entusiasme for kaviar og hit eksporterer Nergård sukkersalta rogn for kaviarproduksjon. Noen kvanta går også til Danmark. Som frossen vare brukes rogna i hermetikkproduksjon av ulike pateer.

Elisabeth Nordmo

Export Coordinator

elisabeth@nergard.no
+47 97 15 61 72

Kontaktinformasjon

Besøksadresse:
Strandtorget 3, 9008 Tromsø

Postadresse:
Postboks 613, 9256 Tromsø

Telefon

Koordinater:
69° 38' 50.5248" N,
18° 57' 21.7368" Ø
Nergård logo

PART OF THE
NERGÅRD GROUP

Lofoten viking logo